Найближчим часом Львівська міська ради викупить десять земельних ділянок. На їх місці побудують проєктовану вулицю Ряшівську, яка матиме транспортні розв’язки від вулиці Кульпарківської до вул. Патона.

На придбання ділянок закладені кошти в бюджеті розвитку. Досі місто не отримало гроші на ще понад 30 земельних ділянок. Про це заявив в.о. директора департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник, пише «Твоє місто».

Посадовець зазначив, що у 2021 році немає всієї суми для викупу ділянок. 40 земельних ділянок коштують орієнтовно 15-16 мільйонів гривень.

На поточний рік у бюджеті закладено лише 2 мільйони гривень. Наразі прийняті всі ухвали сесії та сформовані матеріали по викупу.

Коровайник додав, що люди готові продавати землю місту. На цих ділянках будівництво заборонене, адже вони призначені для садівництва. Документи передали до нотаріусів, найближчим часом кілька ділянок викуплять.

Згідно з інформацією, місто має викупити загалом 42 ділянки на вулиці Скнилівській, щоб збудувати вулицю Ряшівську. Наразі земля належить дачному кооперативу "Урожай".

Вперше про будівництво вулиці заговорили ще у 2009 році – напередодні початку підготування до Євро-2012. Тоді вирубали дерева поблизу аеропорту "Львів", однак проєкт так і не закінчили.

Вже у 2013 році неподалік вулиці Ряшівської хотіли побудувати спортивний комплекс до "Євробаскету-2015", однак і цей проєкт заморозили.

ІА "Вголос": НОВИНИ