У четвер, 24 червня, у Львові урочисто відкрили проспект святого Папи Івана Павла II. Так, він розташований на частині вулиці Хуторівка (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини).

Про це повідомляється на сайті ЛМР.

Відомо, що перейменований проспект знаходиться біля філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, Львівської духовної семінарії Святого Духа, а також Патріаршого дому УГКЦ.

Відкриття проспекту підготували до 20 річниці візиту святого Папи в Україну.

На відкритті були присутні представники міської влади, духовенства. Зокрема, Владика Борис Ґудзяк, Архієпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ, Владика Мечислав Мокшицький, Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ та ректор Українського католицького університету отець Богдан Прах.

«Тут, на цій території, де ми зараз зустрічаємося, формується еліта нашої держави, нашої церкви. Тут є богословський факультет, близько є Духовна семінарія, поруч є місце, де зустрічається з багатьма особами Глава нашої Церкви Патріарх Святослав. Це місце окроплене потом багатьох людей, які працювали, будуючи ці будинки, а особливо благословив їх Іван Павло ІІ – розуміючи, що це тільки початок. Я сьогодні хочу подякувати усім, які спричинилися і спричиняються до розквіту цього місця, і людям, які тут живуть і навчаються. Дякую, що це місце благословенне і дає велику надію, що ця Божа наука буде тут розвиватися», - зазначив отець Богдан Прах, ректор Українського католицького університету.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ