Два роки тому у Львові на вулиці Володимира Великого забудовник знищив відому мозаїку через реконструкцію торгового центру «Океан».

«Було знищено відому мозаїку «Море і риби» авторства Володимира Патика», - наголосив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак на сторінці в соціальних мережах.

Лопачак розповів, що забудовник зобов‘язався відновити мистецький твір повністю своїм коштом. Також він мав передати у власність міста приміщення на 1000м² для відкриття дитячої школи художнього і музичного спрямування.

«Мозаїку відновили торік. А тепер вже готове й приміщення  по 500 м² на двох поверхах. Там вже є ремонт, освітлення, туалети, ліфт та окремий вхід. А нині на сесії ЛМР приміщення прийняли до комунальної власності», - наголосив Лопачак.

Як писав «Вголос», забудовник, що знищив відому мозаїку магазину «Океан», розпочав чергове скандальне будівництво.

«Компанія Ріел-Естейт Груп» давно відома усім львів’янам своїми скандальними будівництвами та одіозним власником – Володимиром Шведом. Зокрема через знищення відомої мозаїки магазину «Океан», протиправного будівництва на території заводу «ЛАЗ» та неодноразових штрафів за різноманітні порушення.

ІА "Вголос": НОВИНИ