У мерії розробили онлайн-мапу проблемних забудов. Нині тут позначені близько двох десятків житлових комплексів на території Львівської громади, до яких виникають запитання. Мапа містить інформацію про проблемні забудови і пояснення до них. Відтак місто застерігає людей від купівлі тут квартир до вирішення усіх проблем.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Зазначається, що у Львівській громаді є ряд будівництв, які з різних причин не доведені, або не доводяться до кінця. Це заподіює мешканцям серйозну шкоду.

«Є не один випадок, коли квартира куплена, гроші заплачені, а будівництво не здійснюється, або інші випадки, коли не маючи відповідної дозвільної документації, користуючись недосконалістю чинного законодавства, щось було збудовано і є спроби це продати, перепродати. Тому ми вирішили зробити окрему карту незаконних та, скажімо, спірних забудов, щоб мешканці повністю володіли інформацією про те, де можна купляти, а де не можна. Ми попереджаємо, що ті забудови, які позначені на цій карті є сумнівні і купляти там щось є небезпечно.

Це не означає, що ця карта є статична і не буде змінюватися. Ми навпаки працюємо з тими об’єктами, щоб вивести будівництво з цього переліку, бо це потрібно людям», – кажуть у профільному управлінні.

Після відновлення будівництва, об’єкти можуть вивести з мапи. Тож мешканцям Львова та охочим придбати житло у місті радять перед купівлею нерухомості ознайомитися з картою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ