10 млн гривень депутати Львівської міської ради зарезервували у міському бюджеті для потреб батальйону територіальної оборони. Але це мають бути речі, які дійсно потрібні бійцям в їхній роботі.

А ось виділяти два мільйони гривень на створення інформаційних матеріалів та продуктів, на думку депутатів, -  зайве.

Про це мовилося сьогодні, 11 лютого, під час засідання депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

Вищезгадані два мільйони гривень планується витратити, в тому числі і на виготовлення буклетів, які закликають цивільних осіб підписувати контракти з підрозділами територіальної оборони та ставати їхніми резервістами. Ці буклети вже друкуються. І чиновники попросили заплати за це. 

«Я не розумію, як ви могли віддати в друк буклети, не погодивши попередньо ці витрати з депутатами. Як ви будете проводити ці витрати, якщо депутати вирішать, що не треба витрачати на макулатуру два мільйони бюджетних коштів?» - риторично допитувалася голова комісії з фінансів та планування бюджету Наталя Шелестак.

Вона також нагадала, що в наш час більшість майбутніх резервістів, на яких розрахована рекламна буклетна продукція, мають доступ до інтернету у своїх смартфонах. То ж витрачати кошти міста на поліграфію, - недоречно.

«Це – макулатура, яка буде валятися. Тому що особа, яка хоче стати резервістом, прийде підписувати контракт не тому, що йому дали листівку, а тому що у нього є поклик. І тому що інформацію він отримає з типового для нього середовища: соціальної мережі чи з веб-сайту», - переконана депутатка.

То ж, депутати зарезервували на перші два місяці 10 млн гривень для виконання Програми з національного спротиву. Але поки виконавчі органи не розпишуть детально, куди вони їх мають намір витратити, жодної копійки з цього резерву вони взяти не зможуть.

Також депутати вимагають від чиновників відзвітувати, хто оплатить їхні навчання у стрілецьких тирах та за які кошти купувалися набої, які чиновники вже відстріляли у тирах, роблячи при цьому гарненькі селфі.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у мережі виявили фейкову сторінку бригади територіальної оборони Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ