Зловмисника, 53-річного громадянина однієї з країн Західної Європи, викрили оперативники Управління міграційної поліції ГУНП у Львівській області разом з львівськими прикордонниками.

Про це «Вголос» повідомила Світлана Добровольська, речниця Головного управління Національної поліції на Львівщині. За її словами, до спільної операції були залучені різні підрозділи поліції, а процесуальне керівництво здійснювали представники Галицької окружної прокуратури міста Львова.


Затримання відбулось в рамках операції «Мігрант», яка триває на Львівщині.

"Як встановили правоохоронці, зловмисник прибув на територію України для підшуковування молодих дівчат для їх подальшої сексуальної експлуатації у країнах Європи. За цей час він завербував чотирьох жінок віком від 22 до 30 років – усі вони мешканки Львівської області, перебували у скрутних життєвих обставинах та спокусились на обіцянки високих заробітків за кордоном", - повідомляють в поліції.

Станом на зараз слідчі Львівського районного управління поліції №1 повідомили іноземцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Наразі правоохоронці готують матеріали справи до передачі в суд. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, нещодавно в рамках операції «Мігрант» на Львівщині затримали 24 громадянина Бразилії, які незаконно перебували на території України, з метою подальшого проникнення до Європейського Союзу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ