У Львові завершилося двотижневе голосування за найкращі проекти, які можна втілити на вулицях міста. Мешканці обрали 30 ідей, які покращать громадський простір.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповів Юрій Лукашевський, начальник управління «Секретаріат ради». «Нарешті проекти, які подаються до громадського бюджету, стають креативним і такими, які колись навряд чи могли б бути реалізованими на кошти міста. Важко уявити, щоб депутати колись проголосували за створення їдальні в стилі Hobbit’s hole. Зараз маємо просту відповідь — люди хочуть такого».

Олександр Козловський, директор школи східних мов і східних бойових мистецтв «Будокан» та один із переможців, розповів, якою була його ідея, та чим буде корисною для дітей.

«Дитячо-юнацький простір Hobbit’s hole — це казка, через яку діти повинні усвідомити, що є боротьба сил добра і зла. Якщо вони дізнаються, скільки коштує це добро, через таку казку вони зрозуміють, як це відбувається в людей, — це буде найкращим варіантом донести малечі, як влаштований цей світ, хто є приятелем, а хто ворогом. Тому ми й обрали гобітів, ельфів, гномів, і, відповідно, наших сусідів орків».

Орест Файфурка, начальник відділу громадського партнерства ЛМР, повідомив, що з минулорічних 38 проектів реалізованими є лише 19.

«Частина відстає від календарного плану, але ми сподіваємося, що все ж до кінця року всі будуть реалізовані. За один рік виготовити «з нуля» проектну документацію, погодити її, провести тендер, знайти підрядника та виконати якісно роботу доволі складно, і не завжди виходить вкластися в терміни», — пояснив він.

Загалом місто виділило 35 млн гривень на 30 проектів. До порівняння, 2017 року на 38 ідей узгодили витратити 20 млн.

ІА "Вголос": НОВИНИ