У четвер, 6 червня, Львів попрощається з військовими Павлом Борсуком та Віктором Вовком.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Павло Борсук (12.02.1989-29.05.2024). Львів’янин. Своє дитинство провів у місті Стебник Львівської області.

Навчався у Ліцеї №93 Львівської міської ради, після закінчення 8-го класу вступив до Ліцею «Сихівський» Львівської міської ради. Здобув вищу освіту у колишній Академії митної служби України у місті Дніпрі.

У 2011 році склав присягу державного службовця та обійняв посаду старшого інспектора відділу митного оформлення Луганської митниці. З січня 2014 до 2021 року працював державним інспектором відділу митного оформлення митного поста «Городок» у Львівській області. Згодом розпочав кар’єру у сфері ІТ-технологій.

Із початком повномасштабного вторгнення росії активно займався волонтерською діяльністю, неодноразово транспортував допомогу у зону бойових дій. У липні 2023 року став до лав Збройних Сил України. Боронив державу від російських загарбників на південному напрямку фронту у лавах 141-ї окремої піхотної бригади Сухопутних військ ЗСУ.

У Павла Борсука залишилися батьки, дружина, двоє синів, брат та сестра. 

Віктор Вовк (14.07.1978-03.06.2024). Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №13 та Середній загальноосвітній школі №62. У 1997 році закінчив ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування», згодом вступив до Львівського національного університету імені Івана Франка, де здобув кваліфікацію «Економіст. Спеціаліст з фінансів». Займався підприємницькою діяльністю у сфері надання послуг з ремонту офісної техніки. 

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації проходив військову службу у Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Згодом виконував завдання у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Впродовж останнього часу перебував на службі у складі військової частини А4728.

У Віктора Вовка залишилися батько, дружина та двоє дітей.




ІА "Вголос": НОВИНИ