Завтра, 1 серпня, у Львові прощатимуться з Героями Романом Байщаком та Максимом Шамаровим, які боронили Україну від російських окупантів.

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на Львівську міську раду.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія попрямує до Личаківського кладовища.

Львів’янину Роману Байщаку було 25 років.

Випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Після завершення навчання вступив до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

“У складі бригади тричі виконував завдання у зоні проведення бойових дій на сході України. Із початком повномасштабного вторгнення із перших днів захищав Батьківщину від російських окупантів. У 2022 році був нагороджений нагрудним знаком Командувача об‘єднаних сил Збройних Сил України “За службу та звитягу” III ступеня”, — розповідають у Львівській міській раді.

У Романа Байщака залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Львів’янину Максиму Шамарову було 25 років.

 

У 2011 році вступив до Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Здобув освіту у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Після завершення навчання у 2018 році вступив до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних Сил України.

У складі бригади тричі виконував бойові завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил. У 2022 році указом Президента України був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

У Максима Шамарова залишилися мама, батько, брати та сестра.

ІА "Вголос": НОВИНИ