Про це розповіла лікар-епідеміолог обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров'я Львівської обласної держадміністрації з епідеміології Наталія Тімко в коментарі «Вголосу» сьогодні.

Епідеміолог зазначила, що діагноз жінки, яка є на лікуванні в обласній лікарні із попереднім діагнозом «грип» наразі не підтвердили.

Водночас нових хворих із такими симптомами в лікарні немає.

«Кількість хворих із респіраторними захворюваннями постійно збільшується. Особливо багато дітей до трьох років», – сказала Наталія Тімко.

Як писав «Вголос», у Рівному СЕС підтвердила вірус H1N1 – «свинячий» або каліфорнійський грип – у трьох дітей.

Нагадаємо, у Києві 24 листопада минулого року близько 05:00 від пандемічного вірусу грипу А (Н1) померла 33-річна жінка.

Грип – гостре інфекційне захворювання з аерозольним (повітряно-краплинним) шляхом передачі збудника, яке характеризується коротким інкубаційним періодом (від 10-12 годин до 7 діб), масовим поширенням, лихоманкою, симптомами інтоксикації та враженням респіраторних шляхів з великою частотою виникнення ускладнень.

Зареєстровані симптоми нового А (H1) «Каліфорнія» («свинячого») грипу в людей проявляються, як типові симптоми звичайного грипу: підвищення температури, кашель, біль у горлі, міалгія та артралгія, головний біль, а також як ознаки гострого респіраторного захворювання.

Часом спостерігають гастроентерологічні симптоми: біль у животі, нудота, блювання, діарея.

Грип може швидко ускладнювати пневмонія (вірусна або вірусно-бактеріальна), підтверджена рентгенологічно; зміни на рентгенограмі не є специфічними.

При важкому перебігу хвороби швидко розвивається дихальна недостатність, яка, незважаючи на штучну вентиляцію легенів, протягом 1-2 тижнів від виникнення може призвести до летального наслідку.

ІА "Вголос": НОВИНИ