Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Транспортні засоби, які обслуговують мешканців пішохідної зони, підприємства та заклади на території пішохідної зони, для надання послуг та здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо мають право безоплатного в'їзду в пішохідну зону з 06:00 до 08:00, а з 08:00 до 11:00 в'їзд у пішохідну зону буде платний. Також для в’їзду треба попередньо сплатити на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» плату за обслуговування болардів. Перебувати в межах пішохідної зони можна впродовж не більше ніж однієї години з часу в'їзду.

Як пояснила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, рішення врегулює перебування автотранспорту в пішохідній частині міста. «Це стосується прилеглих до пл. Ринок вулиць. Буде скасовано всі перепустки, які видавала Галицька районна адміністрація для фізичних осіб, для мешканців, для суб’єктів господарювання. Нові перепустки буде видавати ЛКП «Муніципальна дружина». Наступний крок – тільки до 08:00 буде безоплатний в’їзд автотранспорту в центральну частину міста. З 08:00 до 11:00 за перебування автотранспорту зніматимуть плату. Дозвіл видаватимуть винятково на 1 год. Якщо автомобіль заїхав і через годину не виїхав, ми будемо фіксувати це як порушення, видавати попередження і наступного разу не впускатимемо його через болард у центральну частину міста. Це все роблять для того, щоб навести порядок. Адже тепер, коли опущений болард, автомобілі заїжджають у центральну частину міста й можуть там стояти весь день. Також «муніципальна дружина» буде штрафувати власників автомобілів, які некоректно поводитимуться.

Перепустки видаватимуть виключно мешканцям, які мають право на автомобіль, а не за дорученням, як це є нині. Зараз таких автомобілів за дорученнями є понад 900 одиниць», – розповіла Ірина Кулинич.

Також керівник департаменту додала, що фіксовану плату за перепустку ще не встановлено, але, попередньо, її вартість буде в межах 40 грн.

Рішення набуде чинності з 1 липня цього року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ