Уже з липня у Львівській області мають запрацювати 10 літніх дитячих таборів для оздоровлення. Наразі ж працює лише один - табір «Ровесник» Червоноградському районі. Інші заклади проходять перевірку.

Як повідомив під час брифінгу головний спеціаліст відділу з дотримання санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби Ростислав Ваговий, попередньо планувалося відкрити 14 таборів: 11 стаціонарних (два - санаторні і 9 позаміських), два табори з денним перебуванням на базі загально-освітніх навчальних закладів і наметовий табір «Джура-Сокіл» на базі турбази «Карпати» у Сколівському районі. Утім через відсутність фінансування кількість довелося зменшити.

«Зараз зі всіх таборів, що мали відкриватися, ми обстежили 11. У трьох із них виявили  недоліки», -  розповів Ростислав Ваговий.

Зокрема, на базі “Карпати” вода не відповідала санітарним нормам. У таборі “Дружба у с. Свірж Перемишлянського району ще погоджують двотижневе меню, добирають на роботу медичних працівників. Нема достатньої кількості працівників у «Росинці», що в с. Зіболки на Жовківщині.  Два табори залишаються необстеженими -  «Соколята»  у Хирові, Старосамбірського району  та  «Зірниця» у  с. Баня Лисовицька на Стрийщині.

«Маємо на обліку 11 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. У червні перевірили два. Є порушення, які треба виправляти», - доповнив головний інспектор відділу пожежної безпеки  ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Юренц, додавши, що решту таборів відпочинку перевірять до 12 липня.

Як зазначив начальник відділу сімейної політики управління з питань сімейної політики та співпраці  з громадськими середовищами департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Микола Немчук,  цьогоріч департамент уклав договори із шістьма дитячими закладами оздоровлення на придбання 1570 путівок. Три заклади розміщені на узбережжі Чорного моря і три заклади - у Львівській області.

На відпочинок до моря вже поїхало 270 дітей. Наступного тижня також планується виїзд школярів у відпочинкові заклади Львівської області.

Загалом, цьогоріч в обласному бюджеті на оздоровлення дітей передбачено 12,5 млн грн. Крім того, понад 15 млн грн передбачено в бюджетах територіальних громад.

Щоб отримати путівки, треба звертатися у ЦНАПи або Центри надання соціальних послуг за місцем  проживання в громаді.

 Перелік літніх таборів, які працюватимуть на Львівщині:

  • Дитячий оздоровчий заклад «Ровесник» Львівська обл., Червоноградський р-н., село Комарів;
  • Дитячий оздоровчий табір «Артек-Прикарпаття», м. Трускавець;
  • Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей «Зірниця» Стрийський р-н., с. Баня Лисовицька;
  • Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ватра» Стрийський р-н., с. Гребенів;
  • Дитячий літньо-оздоровчий табір «Динамо»Стрийський р-н., смт. Славське;
  • Навчально-оздоровчий табір Національного університету «Львівська політехніка» Стрийський р-н., смт. Славське;
  • Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Старт»;
  • Табір відпочинку, оздоровлення та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята»,Самбірський р-н., м. Хирів;
  • Оздоровчий табір для дітей та підлітків «Дружба» Перемишлянський р-н., с. Свірж,
  • Дитячий оздоровчий центр «Росинка», позаміський заклад оздоровлення та відпочинку Львівський район, c. Зіболки.

ІА "Вголос": НОВИНИ