У російському Магнітогорську поруч із будинком, у якому від вибуху газу обвалився під’їзд, вибухнула маршрутка, є загиблі.

За даними поліції, вибух стався через несправність газового обладнання. Водночас деякі ЗМІ повідомляють, що інцидент стався під час затримання ймовірних терористів, передає Громадське.

В управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій у Челябінській області заявили, що «можливо мав місце злочин», тому на місці події працюють силовики.

Як повідомляє ТАСС, внаслідок вибуху автобусу загинули троє людей. На місці події працюють оперативно-слідча група та співробітники ФСБ. https://tass.ru/proisshestviya/5970893

Згідно з офіційними даними місцевого МВС, вибух стався через несправність газового обладнання.

Водночас видання Znak.com і «74.ru» повідомляють з посиланням на власні джерела, що вибух стався під час затримання ймовірних терористів.

За даними ЗМІ, правоохоронці встановили, що вибух у багатоповерхівці 31 грудня стався в квартирі громадянина Таджикистану, де виявили сліди гексогену.

Джерела стверджують, що загалом йдеться про чотирьох ймовірних терористів: трьох з них убили ввечері 1 січня в маршрутці «Газель», яка згодом і вибухнула. Одному зі зловмисників вдалося втекти. Також співбесідник видання заявив, що спочатку ця група планувала влаштувати теракт в одному з торгових центрів міста.

Видання «74.ru» також стверджує, що факт стрілянини силовиків по маршрутці підтвердили очевидці.

Видання Readovka опублікувало відео, на якому можна побачити, що «Газель» спочатку загорілась, а потім вже вибухнула.

Як відомо, 31 грудня у російському Магнітогорську в одному з житлових будинків пролунав потужний вибух. Він був такої сили, що обвалився цілий під’їзд.

ІА "Вголос": НОВИНИ