Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вимагає проведення масштабного обговорення ситуації з розподілом українсько-російських квот щодо вилову риби в Азовському морі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Він зазначив, що Державне агентство рибного господарства України «вийшло на фінішну пряму» підписання з російською стороною «сумнівного протоколу» про розподіл квот на вилов риби в Азовському морі на наступний рік.

Тому він пропонує терміново зібратися всім зацікавленим сторонам і делегованим представникам громадськості для обговорення правових і моральних аспектів ситуації з рибальством в Азовському морі, що триває з моменту окупації Криму.

Як зазначив голова Меджлісу, «стороною, здатною зібрати в дуже короткі терміни такі ефективні збори», міг би виступити Комітет Верховної Ради України з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу закликав депутатів Верховної Ради дев’ятого скликання внести зміни до розділу Х Конституції України «Автономна Республіка Крим».

ІА "Вголос": НОВИНИ