Мер Тіхуани – мексиканського містечка розташованого на кордоні зі США – оголосив стан гуманітарної кризи в місті і звернувся по допомогу ООН у врегулюванні ситуації з прибуттям більше 5000 мігрантів з Центральної Америки.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на AP.

Мер Хуан Мануель Гастелум заявив, що федеральний уряд Мексики не надав достатньої допомоги і він не буде спрямовувати кошти міста на врегулювання ситуації.

В інтерв'ю місцевому радіо він зауважив, що до міста прибуло 4 976 мігрантів.

"У нас немає достатньої необхідної інфраструктури, щоб адекватно піклуватись про цих людей, розмістити їх відповідно", – заявив він.

Караван мігрантів, який полишив Гондурас в жовтні, добре приймали в більшості міст, через які вони йшли. Навіть не багаті міста надавали їм їжу та притулок, пише АР.

Однак, у тих місцях караван зупинявся не довше двох днів, за виключенням Мехіко.

Багато мігрантів, які зараз перебувають у Тіхуані, мають намір подати запит на притулок у США і можуть провести місяці у прикордонному містечку, перед тим, як отримають можливість поспілкуватись з американським посадовцем.

Гастелум заявив, що уряд Мексики може надіслати 20 тонн допомоги до Тіхуани, однак три чверті цих поставок складатимуть матеріали для укріплення кордону і лише 5 тонн буде надано на допомогу мігрантам.

Він закликав серйозно ставитись до погроз президента США Дональда Трампа перекрити кордон.

ІА "Вголос": НОВИНИ