Як повідомила у вівторок газета Reforma, двоє невідомих розстріляли з автоматичної зброї начальника муніципальної поліції району Ріо-Бланко в східному штаті Веракрус Густаво Ордаса Аламільо, коли він грав у футбол.

В результаті нападу ще три людини отримали поранення різного ступеня тяжкості, пише «ТАСС.ру».

У районі Сонойота в північному штаті Сонора було знайдено тіло заступника начальника муніципальної поліції Саула Фернандо Фелікса дель Кастільо. Згідно залишеним в соціальних мережах повідомленнями місцевих жителів, офіцер потрапив у засідку, організовану групою озброєних злочинців у безлюдній місцевості. За фактами обох вбивств порушені кримінальні справи, ведеться розслідування.

У 2006 році тодішній президент Мексики Феліпе Кальдерон оголосив війну організованій злочинності і наркомафії. До боротьби з криміналом він активно залучав збройні сили, направляючи великі підрозділи в найбільш неспокійні регіони країни. Тим не менш, за роки правління Кальдерона жертвами насильства в Мексиці стали десятки тисяч людей.

Чинний глава держави Енріке Пенья Ньєто, який прийшов до влади в 2012 році, продовжив зусилля свого попередника, однак йому поки не вдалося досягти помітних успіхів. На початку травня поточного року в західному штаті Халіско невідомі збили армійський вертоліт. Наприкінці того ж місяця в західному штаті Мічоакан сталося збройне зіткнення бандитів з федеральними силами, в якому загинули більше 40 злочинців.

ІА "Вголос": НОВИНИ