Близько 25 людей загинули через підпал бару членами однієї з банд у південно-східному мексиканському порту Коацакоалькос, штат Веракрус.

Про це повідомляє Reuters.

Інцидент стався пізно ввечері 27 серпня.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор зазначив, що учасники гангстерської банди підпалили будівлю й заблокували усі запасні виходи, тож люди не могли вибратися із палаючого бару.

Президент назвав інцидент «жахливим» і зазначив, що він став новим ударом по його зусиллях придушити випадки насильства. За даними Обрадора, підозрювані у нападі раніше цього року перебували під вартою, але згодом їх звільнили. Вранці 28 серпня генеральна прокуратура штату Веракрус повідомила, що в барі Caballo Blanco у Коацакоалькосі загинули 23 людини — вісім жінок та 15 чоловіків. Ще 13 людей шпиталізували із серйозними травмами.

Губернатор штату Веракрус Куїтлахуак Гарсія припускає, що ця атака була результатом суперечки між бандитами. Деякі мексиканські медіа поширювали інформацію про те, що нападники відкрили вогонь по бару, а тоді підпалили його «коктейлями Молотова».

Як писав «Вголос», Мексиканський суд вперше в історії країни дозволив вживати кокаїн. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ