У тимчасово захопленому російськими військами Мелітополі на Запоріжжі вночі та зранку 3 липня пролунали гучні вибухи, а згодом місто огорнув густий дим. У рф заявляють, що ЗСУ завдали удару по базуванню окупантів.

Інформацію про вибухи підтверджують місцеві українські ЗМІ. Зокрема, агентство «РІА Мелітополь» у Telegram-каналіопублікувало серію кадрів із місця події. 

«В окупованому Мелітополі завдано масованого удару по аеродрому, де базуються загарбники. Чекаємо підтвердженої інформації», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що цей аеродром розташований у мікрорайоні Авіамістечко. Очевидці зняли на камеру серію нічних спалахів і густий дим, що огорнув місто вранці після вибухів.

Російські пропагандистські ресурси вже поспішили заявити, нібито українські війська «двічі за ніч обстріляли Мелітополь»: перший трапився о 03:15 неділі, другий – близько 05:00.

Вони стверджують, що під удар потрапив мікрорайон Авіамістечко, але не вказують про «прильоти» по самому аеродрому, де розмістилися окупанти.

Нагадаємо, росіяни випустили з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини ракету Х-31. Вона поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ