У Святошинському суді на початку засідання у справі лідера руху ОУН Миколи Коханівського сталася бійка. Відео оприлюднив телеканал «112 Україна».

У приміщенні суду було багато поліцейських, які затримали прихильників Миколи Коханівського. Також правоохоронці розбирають барикади, які вчора спорудили протестувальники в суді, – передає УНІАН.

Відзначається, що існувала попередня домовленість почекати адвокатів і перейти в інше приміщення для того, щоб продовжити засідання суду. Для цього потрібно було розібрати барикаду біля виходу. Її розібрали, почали виходити, але, за словами прихильників Коханівського, у другому приміщенні було багато поліцейських, які надалі увійшли до захопленої зали, продовжили розбирати барикаду, затримувати протестувальників і виводити їх через вікно.

Як повідомлялось раніше, засідання щодо обрання запобіжного заходу для Миколи Коханівського перенесли на ранок 24 жовтня. 

Після оголошення перерви, прихильники Коханівського заблокували залу суду, аби не допустити правоохоронців, які зобов'язані відвести підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання.

Згодом у залі суду, де у понеділок зірвалось обрання запобіжного заходу для лідера «Добровольчого руху ОУН» Миколи Коханівського, правоохоронці застосували газ проти активістів.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Києві поблизу станції метро «Академмістечко» поліція затримала Миколу Коханівського. 

Командира ОУН затримали за підозрою у стрілянині із пневматичної зброї.

Як розповіла Громадському дружина Коханівського, її чоловік застосував зброю у ході бійки з екс-командиром одного із взводів «Правого сектору» Русланом Качмалою із позивним «Рем». 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ