Українські захисники відновлюють атаки на півдні нашої країни. Також ЗСУ утримують оборону на Бахмутському напрямку, де окупанти посилюють штурми

Про це інформує Інституту вивчення війни (ISW).

Лінія Оскіл - Кремінна

На цій ділянці фронту продовжуються бої, проте поки військове командування зберігає інформаційну тишу. Ймовірно, ЗСУ продовжують атаки в районі Сватового та Кремінної Луганської області.

Водночас окупанти продовжують обстрілювати звільнені населені пункти у Харківській та Донецькій областях.

Донбас

Донецька область залишається однією з найважчих точок на фронті. Бої точаться в районі Бахмута. Окупанти заявляють про просування на цьому напрямку. Проте українські сили та ISW не підтверджують цього.

Аналітики вважають, що російські війська фальсифікують заяви про просування в районі Бахмута, щоб повідомляти про успіхи принаймні в одному секторі на тлі постійних втрат на північному сході та півдні України.

Херсонська область

За даними ISW, підрозділи ЗСУ відновили атаки на Херсонському напрямку. Захисники збільшують кількість щоденних обстрілів та ударів по позиціях ворога. Проте поки командування Збройних сил зберігає тишу та не повідомляє про конкретні успіхи.

Як повідомляв «Вголос», унаслідок атаки на Київ постраждав житловий будинок. Проти України триває терористична атака з боку Росії.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ