Російський диктатор путін має розгалуджену мережу секретних бункерів, розташованих від Москви до Уралу, і продовжує будівництво підземних сховищ в країні.

Про це пишуть росЗМІ.

Як повідомив автор розслідування і головний редактор видання «Собеседник» Олег Ролдугін в інтерв'ю телеканалу «Дождь», бункери почали будувати ще за радянських часів для перших осіб держави, але останнім часом роботи з будівництва поновилися.

«Точно є бункери і в Москві, і на Уралі, є бункери в Поволжі», - сказав він, додавши, що у Путіна є офіційна і неофіційна мережа бункерів.

Офіційною системою бункерів займається Головне управління спеціальних програм при президенті Росії – це офіційна окрема силова структура, яка підпорядковується безпосередньо президенту.

У процесі дослідження Ролдугін з'ясував, що ті самі будівельники, які будують офіційні бункери і будували тунелі під будинком Путіна в Геленжику, будують і приватні сховища для нього.

Кількість приватних бункерів набагато більша, ніж тих, які можна вирахувати за офіційними документами.

За словами журналіста, глибина тунелів у Москві становить до 200 м – про це розповідали дигери, які випадково потрапили в тунелі і які пізніше були за це засуджені до умовних і реальних термінів і були змушені покинути РФ.

Він також додав, що після того, як Путін прийшов до влади, за реновацію бункерів взялися з новою силою. Наприклад, у московських бункерах вирішили модернізувати ліфти і всього на три з них витратили 55 млн руб.

«За цими масштабами можна судити, яка глибина, що це за ліфти і які шахти прокладені під Москвою. Займалася модернізацією структура, яка спеціалізується на створенні шахт для пускових установок ракет. Багато бункерів пов'язані між собою тунелями, які розходяться на десятки км», - сказав Ролдугін.

Насамперед приховані тунелі є в центрі Москви. За даними журналістів, відома підземна система «Метро-2» пов'язує урядові установи Москви, передусім Кремль, з бункерами в російській столиці, Балашисі, Чехові та мало не в Калузі.

Один із секретних входів у тунель «Собеседник» виявив біля Мічурінського проспекту у Москві. Повідомляється, що таких об'єктів у столиці РФ не один десяток за різними адресами: Лучніковий провулок (недалеко від Луб'янки), Хрестовоздвиженський (біля Міноборони), Таганка (поруч із бункером Сталіна), багато з них зосереджено біля колишнього пустиря, який дигери називають «Раменки-43», розповідаючи, що саме в цьому місці розташоване ціле підземне місто, пов'язане тунелями з Кремлем.

Як писав «Вголос», на Житомирщині молоді чоловіки обіцяли людям працевлаштування. Але натомість крали їхні особові дані, зламували сторінки у соцмережі та просили у друзів гроші.

ІА "Вголос": НОВИНИ