У Сфнгапурі компанія Volocopter випробує свої електричні повітряні таксі у вертикальному злеті. Випробування планують провести у другій половині 2019 року.

Льотні випробування покликані підтвердити здатність транспортних засобів працювати в міському середовищі Сінгапуру. На додаток до льотних випробувань, Volocopter буде створювати в Сінгапурі фірму з проектування та розробки продуктів для підтримки своїх таксі.

Компанія вже отримала схвалення від місцевої влади. Також планує укласти партнерство з місцевими будівельними й іншими компаніями для організації сервісу аеротаксі.

Випробування підтримують Міністерство транспорту країни, Управління цивільної авіації Сінгапуру та Рада економічного розвитку.

«Є можливість для повітряних таксі змінити мобільність і логістику в міських містах. Volocopter переуває на передньому плані таких інноваційних технологій в авіаційній промисловості. Компанія CAAS рада співпрацювати з Volocopter, аби вивчити технічні можливості і розробити відповідні оперативні керівні принципи для полегшення випробувань в Сінгапурі», — сказав керівник CAAS Хо Юен Санг, передає офіційний сайт Volocopter.

Транспорт від Volocopter — безшумні електричні літаки, які злітають і приземляються вертикально. Нагадують вертоліт за зовнішнім виглядом, але засновані на технології безпілотних літальних апаратів і можуть літати з двома людьми на відстань до 30 км. Volocopter розроблений спеціально для внутрішніх міських польотів. Апарат літає тихо, при висоті польоту 100 м його майже не чути.

ІА "Вголос": НОВИНИ