Упродовж 10 днів після пожежі на вул. Виговського, 1 мешканці  будинку практично самотужки намагалися дати лад зі знищеним житлом. І лише сьогодні, після численних звернень про допомогу, у мерії відреагували. Це при тому, що у ніч трагедії міський голова Андрій Садовий особисто приїхав на місце біди та пообіцяв підтримку від міста.

Якою вона виявилася насправді мешканці будинку розповіли журналістам «Правда. Наживо» (щобудня на телеканалі НТА).

«Обірвали гарячу лінію»

«В основному роботи проводяться десь о 10 годині. Приходять працівники чи то ЛКП чи не ЛКП. Щось позамітають, почистять, почухаються і все. Ми миємо все самі водою. Вже »обірвали« гарячу лінію міста», - кажуть потерпілі.

Обгорілі двері, шибки без скла, великі проблеми з ліфтом, який серйозно потерпів від вогню. Підйомнику уже понад 30 років,  а пожежа, ймовірно, пошкодила ще й мотор. У ЛКП заявили, що відлагодили ліфт. Утім, кажуть мешканці, без жодних експертиз.  Ремонт у самому будинку затягується.

«На місце пожежі приїжджав мер, його чиновники. На зустрічі з жителями вони пообіцяли повне сприяння у проведенні протиаварійних ремонтних робіт. Але що маємо по факту? На чисельні звернення мешканців про допомогу посадовці міської ради не реагують», - коментує депутат ЛМР від «Свободи» Любомир Мельничук, який під час нинішнього засідання сесії закликав мерію нарешті схаменутися і  допомогти потерпілим.

Тримати на контролі по-чиновницьки

І от нарешті заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк відреагувала на ситуацію. За її словами, які наводить 24 канал, на ремонт постраждалого будинку знадобиться 500 тисяч гривень. Щодо ліфта, то розглядають два варіанти: капітальний ремонт або заміна. Каже, що ситуація «під постійним контролем». Щоправда,  це суперечить заявам мешканців на Виговського, 1, й тому, що побачили журналісти.

Нагадаємо, ввечері 10 травня  у будинку на вул. Виговського, 1 сталася пожежа. Через сильне задимлення рятувальники евакуювали 100 мешканців. Вогонь знищив всі речі на площі 60 кв. метрів.  Загоряння сталося у квартирі, розташованій на 2-ому поверсі. Причиною пожежі став електричний самокат, який заряджався і вибухнув.

Детальніше про ситуацію - дивіться завтра, 21 травня, у програмі "Підсумки. Наживо" на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ