У межах реформ, які нині впроваджує Міністерство юстиції України, на Львівщині може з'явитися нове СІЗО.

Про це в інтерв'ю телеканалу «ПравдаТУТ» заявив керівник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрій Добош.

Посадовець розповів про платну камеру покращеної якості у СІЗО й зазначив, що це лише початок змін.

«Напрям пенітенціарної системи зараз дуже пріоритетний. Тут варто відзначити професіоналізм заступниці Міністра юстиції Олени Висоцької. Її амбітні плани в цьому напрямку є абсолютно безпрецедентними на пострадянському просторі. Платна камера СІЗО дійсно відкрита. Вона надає можливість особам користуватися послугами, оскільки вони є підслідні і їхня провина ще не доведена. Вони мають усі права на достойне проведення часу у цій установі. Я маю велику приємність, що це відбувається саме на Львівщині, що ми залучені до цього процесу. Львівщина сьогодні має найбільші шанси стати плацдармом для пілотного проекту побудови нового СІЗО. Станом на сьогодні в нас вже є потенційні інвестори, які в партнерстві зі світовими лідерами цього напрямку виявляють готовність до реалізації проекту», - зазначив Юрій Добош.

Більше про реформи в юстиції, подолання корупції, діджиталізацію всіх процесів, покращений номер у Львівському СІЗО, фіктивну утилізація та можливі зловживання в виконавчій службі — у повному записові інтерв'ю:

ІА "Вголос": НОВИНИ