«Microsoft» анонсувала появу нової функції у текстовому редакторі «Word», яка допоможе виправляти не лише граматичні, але й стилістичні помилки.

Ця функція отримає назву «Ideas» і підкаже користувачу, як замінити невдало сформульоване речення і підібрати синоніми та альтернативні фрази для тих чи інших висловів, пише «ВВС Україна».

«Вам більше не потрібно шукати в інтернеті альтернативні фрази, щоб побудувати речення», – каже представник «Microsoft» Женг Лі.

Також програма слідкуватиме, зокрема, за тим, аби автор документа враховував гендерні аспекти тексту.

Крім того, «Ideas» зможе самостійно роз'яснювати абревіатури і виділяти окремі фрагменти тексту, щоб зробити його читання зручнішим.

Мета розробки «Microsoft» – допомогти користувачам писати краще і лаконічніше.

Уже в липні функція запрацює в тестовому режимі в онлайн-версії «Word».

У «Microsoft» зазначають, що письмо є результатом творчості і штучний інтелект досі «не здатен виконати цю роботу за нас», але він цілком може допомогти зробити текст кращим.

Письменник і експерт із питань штучного інтелекту Калум Чейз вважає, що запровадження подібних технологій у сферу написання текстів – це «виключно позитивна річ».

«Усе почалося з предиктивного написання тексту, наступний ступінь еволюції – внесення змін у речення, потім підуть повноцінні абзаци», – каже він.

«Чим більше роботи низького рівня братиме на себе штучний інтелект, тим краще. Але все ж я не думаю, що він коли-небудь буде здатен повністю замінити людську творчість», – заявив експерт.

ІА "Вголос": НОВИНИ