Про це йдеться в повідомленні Міністерства юстиції України.

«Інформація, яка поширюється у ЗМІ щодо подання Міністерством юстиції законопроекту на розгляд Кабінету міністрів України про легалізацію цивільного партнерства для одностатевих пар, не відповідає дійсності», – йдеться у повідомленні Мін’юсту.

Як зазначають у відомстві, 12 червня на прес-конференції директор директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк у відповідь на питання щодо легалізації одностатевих шлюбів повідомив наступне: «У зв’язку з великою кількістю звернень, питання потребує подальшого вивчення та опрацювання і наразі не може бути виконано».

Водночас, згідно з відео- та аудіозаписом, зробленим кореспондентом Центру інформації про права людини на згаданому вище круглому столі, представник Мін’юсту зазначив буквально наступне:

«Ми лишаємо його в Плані, вважаємо, цей захід має бути в Плані дій, незважаючи на те, що ми отримали дуже багато звернень, у яких просили виключити його. Ми лишаємо цей захід. Ставиться на IV квартал 2019 року. Для Кабінету Міністрів розроблення та подання на розгляд проекту нормативно-правового акту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих та одностатевих пар». 

Якісний аудіозапис зі словами Владислава Власюка можна почути за посиланням

Як писав «Вголос», вчора з’явилася інформація, що Міністерство юстиції розглядає можливість легалізації реєстрації цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар. Такий захід начебто вирішили залишити в плані дій щодо реалізації Національної стратегії в області прав людини.

ІА "Вголос": НОВИНИ