У Міністерстві оборони України розповіли, хто не підлягає весняному призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року.

Про це повідомив начальник відділу комплектування та призову — заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналом Генерального штабу Збройних сил України Валерій Дендебер під час брифінгу в Києві.

Він пояснив, що навесні-влітку 18 752 людини підлягають мобілізації, серед яких:

  • 9 тисяч — для ЗСУ;
  • 5 тисяч 152 — в ряди Національної гвардії;
  • 4 тисячі — в Державну прикордонну службу;
  • 600 — в Державну спеціальну службу транспорту.
Він зазначив, що на обліку перебуває більше мільйона призовного ресурсу. Лише один із 8-12 не з'являється за викликом у військовий комісаріат. Відправлення у війська здійснюється з 8 квітня по 27 червня.

Дендебера пояснив, які категорії людей не підлягають весняному призову.

За його словами, зокрема, громадяни, визнані непридатними до служби і ті, у кого під час проходження служби загинули або отримали інвалідність близькі родичі (батько, мати, брат або сестра).

Не підлягають призову також і ті громадяни, котрі за результатами навчання на відповідних військових кафедрах і у вищих навчальних закладах, були атестовані й їм були присвоєні звання офіцерського командного складу і ті, хто більше двох контрактів відслужили у військовому резерві.

Додамо, що у Києві “замінували” три об’єкти “Укроборонпрому”.

ІА "Вголос": НОВИНИ