У відомстві зазначили, що до даних переговорів залучені майже всі світові лідери.

Для порятунку захисників «Азовсталі» задіяні всі можливі міжнародні організації та, практично, всі лідери світу, проте президент рф путін не дає згоди.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що влада країни дуже багато робить для того, щоб звільнити захисників «Азовсталі», але це військова операція і її деталі розголошувати не можна.


«Ми змогли це донести і розповісти відверто родичам, тому що вони мають право це знати. І більшість питань, я дуже сподіваюся, що були зняті. Тому що ті пропозиції, які дуже часто в суспільстві – а давайте зробимо це, а давайте зробимо це - насправді вже були зроблені, просто Путін не дає згоди на те, щоб ми могли звільнити наших захисників »Азовсталі", - пояснила вона.

За словами Маляр, якби на заводі можливо було провести прямо зараз військову операцію і деблокаду, ЗСУ обов'язково це зробили б. У той же час розглядаються і розробляються різні плани, але це військові плани.

Зазначимо, у неділю Одещину не обстрілювали, але вибухи звучали – це українські сапери знешкодили дві російські міни, які пригнало штормом до узбережжя.

ІА "Вголос": НОВИНИ