Напад Російської Федерації на нашу державу стався ще в 2014 році. Щодо загострення ситуації, про яке зараз активно говорять, то йдеться про розширення ескалації на інші території України.

Відповідну заяву зробила заступниця керівника Міністерства оборони України Ганна Маляр, пише «РБК-Україна».

Українська розвідка, ЗСУ та Міноборони спостерігають безупинне пересування військових Росії уздовж українського кордону на територію тимчасово окупованого Криму.

Ситуацію, яка зараз склалась, можна називати загостренням. Маляр додала, що аналогічна загроза з боку РФ була і на початку весни цього року. Загроза то збільшується, то зменшується.

Представниця міністра наголосила, що в Україні триває потужна інформаційна кампанія. Серед населення сіють страх та паніку.

Для втілення власних планів країна-агресорка шукає будь-який найменший привід. Росія активно стежить за ситуацією в Україні та готова здійснити провокацію. Яким би не був сценарій ворога, наша держава готова протистояти РФ.

Як писав «Вголос», на Донбасі від кулі ворожого снайпера загинув солдат Алхаслі Алі Наіб. 29-річний Герой був родом із Харкова.

Також ми повідомляли, що Україна не налаштована вирішувати проблему окупації Донбасу силовим шляхом. Наразі наша держава не бачить альтернативи Мінським домовленостям.

ІА "Вголос": НОВИНИ