На технічній території 6-го арсеналу під Ічнею Чернігівської області інтенсивність вибухів знизилася більш ніж у п'ять разів.

Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник управління комунікацій і друку Міноборони Олексій Чорнобай.

Так, за його словами, станом на дев'яту ранку спостерігалася періодичність вибухів — один на годину, водночас у деякі години взагалі не було зафіксовано жодного вибуху.

Аеророзвідка не виявила нових осередків тління.

На технічній території продовжують працювати всі наявні сили і засоби Збройних сил України і ДСНС, задіяні для ліквідації наслідків надзвичайної події, а саме пожежні танки, спеціальна інженерна та пожежна техніка, пожежні потяг і авіація.

Групи розмінування продовжують очищення технічної території.

У Чернігівській ОДА повідомили, що навколо арсеналу очистили від вибухонебезпечних предметів усі 39 постраждалих населених пунктів.

Згідно з повідомленням, зараз тривають комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об'єктів соціальної сфери та життєзабезпечення.

За минулу добу повністю відновлене газопостачання в чотирьох селах — Іржавець, Крупичполе, Рожнівка, Бурімка. Наразі залишаються відключеними від газопостачання 3 015 абонентів у чотирьох населених пунктах (місті Ічня — частково, селах Гмирянка, Гужівка та Максимівка).

ІА "Вголос": НОВИНИ