Про це повідомила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у «Facebook».

За її словами, у першій угоді йдеться про припинення навчань з бойовою стрільбою вздовж 30-кілометрової зони по лінії зіткнення. Угода почне діяти 4 березня 2016 року.

«Представники окремих районів Донецької та Луганської областей спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання. Постріли під час таких навчань мають провокаційний характер і можуть спричинити відповідну реакцію. Крім того, СММ ОБСЄ фіксує всі постріли, які є вздовж лінії зіткнення», – пише Дарка Оліфер.

Вона додала, друге рішення стосується технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. У цьому документі детально розписано всі деталі робіт із розмінування, включаючи огорожу та маркування територій, уражених мінами поблизу контрольно-пропускних пунктів.

Від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдік, від Росії – Борис Гризлов.

До зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки», яка відбудеться 3 березня 2016 року в Парижі, документи повинні завізувати ватажки бойовиків «ДНР» та «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.

 

В Минске завершена сегодняшняя работа Трехсторонней контактной группы. Сегодня подписаны два документа.В первом согла...

Опубликовано Darka Olifer 2 марта 2016 г.

ІА "Вголос": НОВИНИ