Про це повідомив кореспондент в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Можу сказати, що засідання підгрупи з питань безпеки почалося ще вчора. Тривало воно майже 12 годин і завершилося близько опівночі. Сьогодні воно відновилося, вже годину триває. Очікують, що сьогодні буде якийсь прогрес. Зокрема, можуть підписати дві угоди. Перша  про позначення на місцевості зон, де ще не проведено розмінування, щоб у такий спосіб запобігти новим жертвам. Друга угода – про заборону навчальних стрільб у 15-кілометровій зоні від лінії зіткнення на Донбасі. Триває також обговорення питання подальшого звільнення полонених і заручників», – зазначив кореспондент.

Він зазначив, що «політична група буде далі обговорювати модальність, умови проведення виборів на окупованих територіях».

Як заявив учора представник України в цій підгрупі Роман Безсмертний, досі ще не було обговорення якогось законопроекту, а йшла важка дискусія тільки про умови. Тим часом питання амністії, імунітету, перспективи статусу окупованих територій залишаються осторонь.

Нагадаємо, в Мінську відновила засідання робоча група з безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ