Мер Винник, що біля Львова, вважає, що проблему із дефіцитом дитсадків у Львові можна вирішити.

«Проблема із садочками дійсно є, але вона вирішується банально. Очевидно, що коли бракує місць в садочках, ніхто не будує нові приміщення і не відкриває нові групи, то буде дефіцит. Підставою для таких розрахунків є статистика, яка показує кількість народжених. Насправді кількість необхідних садочків ми можемо дізнатись за 1-2 роки до того, як така проблема виникне. Я не кажу про ясельні групи, коли дітей віддають у віці 1-2 роки. Але кількість новонароджених дітей, яких люди реєструють, дає нам підстави говорити про те, що насправді у міста є достатньо інформації для того, щоб прийняти якесь рішення. Швидше за все, саме брак оцих рішень, пов’язаних не лише із будівництвом нових садків, а й з облаштуванням місць денного перебування, дає нам таку картину», - сказав Володимир Квурт.

«Також не відбуваються перемовини із бізнесом, який готовий сприяти цьому питанню і будувати нові садочки. Не всі, але частина батьків готові оплачувати приватні садочки, тому варто вести діалог і з підприємцями, які готові вкладати частину свого бізнесу у догляд за нашими дітьми. Таких прикладів є достатньо. Дитячі садочки і школи – це речі, в які готові інвестувати, тому людям варто давати такі пропозиції у випадку, коли не вистачає коштів у бюджеті міста. Але для цього повинна бути стратегія і люди повинні про неї знати. Сьогодні будівництво садочку від проекту до «квітки», тобто відкриття і перерізування стрічки, триває 1-2 роки. Досвід реконструкції дитсадку у Винниках каже нам, що це оптимальні терміни. Для цього потрібно лише гроші і бажання, яке є дуже важливим.

Дефіцит таких закладів дійсно існує і я не бачив жодних ініціатив чи документів, які б свідчили про наявність якогось бачення вирішення цієї проблеми», - додав він.

Читайте повну версію статті: Володимир Квурт: Метро у Львові – потреба нашого часу, і збудувати його – реально.

ІА "Вголос": НОВИНИ