Спостерігаючи за подіями у світі та реагуючи на них, влада України повинна керуватися винятково українськими національними інтересами.

На цьому у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» наголосив екснардеп, голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«Можна багато заглядати за тим,що зараз відбувається у Білорусі. Можна слідкувати за навчаннями, які проходять у Росії. Але допоки ми будемо заглядати, де що в кого твориться не з точки зору як тому протидіяти, а просто орієнтуватися на це - насправді ми нічого не будемо мати. Нам треба будувати сильну країну і розуміти, що наші сильні союзники - це в першу чергу ми самі. Аж тоді, коли ми самі будемо сильними, ми зможемо комусь щось радити і допомагати. А наразі нам нічим білорусам допомогти.

У нас відбулася Революція з людськими втратами, після того почалася війна, після війни змінилася вже друга влада, але ще стільки роботи і незавершених справ, ще ті завдання, які стояли перед нами на Революції Гідності, не виконані. Тобто нам ще треба працювати і працювати. Ми мусимо розуміти, що маємо стати сильними і на всі зовнішні чинники реагувати з погляду інтересів нашої країни», - зазначив Лопачак.

Крім того, політик наголосив, що нинішні стосунки Білорусі та Росії є загрозою для України і влада повинна жорстко на них реагувати.

«Якщо йдуть відверті закиди, а влада на них відмовчується - це вже сигнал для суспільства, що щось влада не так робить. І, можливо, в такій ситуації суспільство повинно нагадати про себе, про те, що воно спостерігає», - додав Маркіян Лопачак.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ