На Львівщині в модульному містечку для переселенців стався спалах кишкової інфекції, захворіло 32 особи, з них 21 дитина.

Про це повідомила директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталя Іванченко-Тімко.

«Спершу до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з первинним діагнозом »Гостра кишкова інфекція« було госпіталізовано 11 осіб, з них 9 дітей до 17 років, з числа внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у модульному містечку м. Львова. Хворі надійшли зі скаргами на нудоту, блювоту, підвищення температури тіла, діарею у стані середньої важкості», - йдеться у повідомленні.

При медичному огляді виявлено ще 21 хворого з легким перебігом, з них 12 дітей до 17 років. Хворі ізольовані та залишаються на амбулаторному лікуванні під спостереженням лікарів однієї з міських поліклінік м. Львова. Здійснюється комплекс лікувально-діагностичних та протиепідемічних заходів. Проведена дезінфекція приміщень у містечку. Епідрозслідування триває.

За словами Марти Матюшко, керівниці управління охорони здоров’я ЛМР, стан госпіталізованих стабільний, харчове чи інше отруєння наразі непідтверджене. Попередня причина нездужання одна з форм кишкової інфекції.

ІА "Вголос": НОВИНИ