Прокуратура по боротьбі зі злочинністю та в особливо важливих справах Молдови (PCCOCS) 31 липня оголосила про затримання двох людей у справі про державну зраду після обшуків у парламенті.

Про це йдеться в повідомленні PCCOCS.

За даними прокуратури, фігуранти скоювали злочини з 2023 року. Один із затриманих підозрюється в державній зраді після того, як нібито зібрав і передав співробітнику посольства інформацію, яка мала бути використана «на шкоду інтересам Молдови».

У PCCOCS не уточнюють, про яке саме посольство йдеться і хто є його співробітником.

У Молдові з’явився аналог українського «Миротворця», прем’єр країни підтримав

Другий посадовець підозрюється у змові проти Молдови і діях з метою отримання особистої вигоди. Він також «підтримував контакт зі співробітником посольства для збору і передачі йому інформації для використання проти інтересів Республіки Молдова», кажуть у прокуратурі.

Обох посадовців помістили під варту на 72 години.

За інформацією румунської служби «Радіо Свобода», один із затриманих – керівник юридичного департаменту парламенту Іон Крянге. Його нібито спіймали на гарячому під час передачі інформації співробітникам посольства Росії в Кишиневі.

Раніше повідомлялось, що співробітники Служби розвідки та безпеки і прокурори Головної антикорупційної прокуратури Молдови провели обшук у парламенті країни у справі про державну зраду.

ІА "Вголос": НОВИНИ