Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерела в Генеральній прокуратурі Молдови.

За даними агентства, Болбочану був затриманий 17 березня ввечері після обшуків у його будинку. Що було знайдено під час обшуків і який статус у затриманого — підозрюваний або обвинувачений — не повідомляється.

Генпрокуратура Молдови офіційно не повідомляла про затримання колишнього депутата, хоча постанова про затримання підписана прокурорами.

Згідно з постановою, кримінальне провадження почато влітку минулого року за ст. 337 «Зрада Батьківщині» і ст. 338 «Шпигунство» УК Молдови. Справу веде прокуратура з боротьби з організованою злочинністю і особливих справ.

Зазначається, що «Болбочану підтримував контакти з помічником військового аташе посольства Росії в Молдові Алєксандром Грудінимі і передавав йому якусь інформацію».

У постанові зазначається, що під час своїх зустрічей Болбочану і Грудін суворо конспірувалися.

«Беручи до уваги події в Україні, не виключається можлива участь офіцерів російських спецслужб в організації або підтримки подій, спрямованих на дестабілізацію соціально-політичної ситуації в Молдові», — наголошується в постанові.

Болбочану був депутатом від фракції Демократичної партії до весни 2014 року. Агентство нагадує, що він фігурував в списку з восьми депутатів, яких намагалися підкупити з метою розвалу коаліції, дестабілізації ситуації в країні і провокування дострокових виборів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ