Відомий священник і теолог Православної Церкви України Андрій Дудченко нещодавно побував на Афоні. Звідти він привіз знимки фрески з монастиря Есфігмен. На фресці зображений св. Антоній Печерський, який в руці тримає Томос про автокефалію ПЦУ.

Про це священик написав у Фейсбуці, інформує сайт РІСУ

«Фреска монастиря Новий Есфігмен на Афоні зображає преподобного Антонія Печерського, який тримає в руках сувій з текстом Томосу про автокефалію Православної Церкви України», – йдеться у дописі о. Андрія.

Фреска в монастирі на Афоні

При цьому автор допису не вказує час, коли була створена зазначена фреска. Схоже, що це зовсім свіжий розпис з нагоди недавніх подій.

Адже Томос про автокефалію предстоятелеві Православної церкви України митрополитові Київському і всієї України Епіфанію було вручено 6 січня 2019 року у Стамбулі Вселенським патріархом Варфоломієм. 

Довідково. Преподобний Антоній Печерський (роки життя близько 982 – 1073 р.р) - засновник Києво-Печерського монастиря і будівничий Свято-Успенського собору, засновник печерного комплексу ХІ – XIX ст. у Болдиних горах у Чернігові. Святині Антонієвих печер – келія Антонія Печерського та гробниця з мощами чернігівських ченців, яких вбили в 1239 році монголо-татари. У 1967 році пам’ятку включено до складу Чернігівського архітектурно-історичного заповідника.

Нагадуємо, що раніше ми повідомляли про візит митрополита Київського і всієї України Епіфанія на о. Імврос (Туреччина) з нагоди святкування 60-ліття рукоположення Вселенського патріарха Варфоломія на диякона.

ІА "Вголос": НОВИНИ