Про це повідомляють «РИА Новости».

Позов подав екс-депутат Верховної Ради Володимир Олійник, який вже кілька років мешкає в Росії. В Україні Олійник оголошений у розшук за звинуваченням у зловживанні владою при голосуванні за «диктаторські закони 16 січня».

Олійник раніше заявив, що хоче домогтися притягнення до відповідальності осіб, які допустили «незаконну зміну влади».

«Я стверджую, що в діях осіб, причетних до прийняття та реалізації вищевказаних рішень, є ознаки злочинів, що передбачають відповідальність за статтею 109 КК України. Це дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. В народі це називають «державний переворот», — підкреслив Олійник.

І додав, що також звернувся з заявою до Вищого адміністративного суду та Верховного Суду України з вимогою скасувати постанову про зміну Конституції і постанову про усунення Президента України.

Олійник наполягає на тому, що екс-президент Янукович був зміщений з посади незаконною постановою парламенту. Янукович у справі про «держпереворот» виступить свідком.

Крім того, він підкреслив, що Верховна Рада на чолі з Олександром Турчиновим не мала права підписувати таку постанову, оскільки вона суперечить Конституції.  Для підписання постанови, за словами Олійника, без схвалення Конституційного Суду, була незаконно змінена Конституція України.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ