У Росії мерія Москви не дозволила проводити акцію 17 серпня.

Про це пише один із організаторів акції Андрій Морєв в Facebook.

«Сьогодні о 20:10 подзвонили з мерії і повідомили про відмову в ході 17 серпня 2019 року по бульварах. Мерія мотивує це тим, що порушені терміни подачі. Але по 54 ФЗ депутати представницьких органів влади мають право подавати заявки за 5 днів до заходу.  Зараз мерія, щоб збити хвилю протесту, застосовує подвійні стандарти і намагається витіснити протест і, по суті, заборонити проведення узгоджених акцій».

Організатори повідомляють, що надішлють до мерії офіційне заперечення.

Заявку на ходу з очікуваною участю 30 тисяч людей муніципальні депутати Олена Філіна, Ілля Азар і Андрій Морєв подали 9 серпня. Раніше мерія Москви погодила на 17 серпня мітинг за чесні вибори, який організовують російські комуністи.

Додамо, що акції опозиції в центрі Москви за допуск незалежних кандидатів до виборів тривають близько місяця. За цей час поліція затримала близько трьох тисяч учасників, більшість із яких відпустила. Після акції 27 липня Слідчий комітет порушив кримінальну справу про масові заворушення, за якою заарештовано 14 людей.

Нагадаємо, що 10 серпня в Москві пройшли масштабні акції протесту через відмову в реєстрації опозиційних кандидатів на вибори до Мосміськдуми. Мітинг під назвою Повернемо собі право на вибори” розпочався о 14:00 на проспекті академіка Сахарова.

ІА "Вголос": НОВИНИ