У Москві Нагатинський районний суд засудив активіста Дениса Бахолдіна до 3,6 року позбавлення волі за участь в організації «Правий сектор».

Про це повідомила адвокат Світлана Сидоркіна у Facebook.

Його визнали винним за ч. 2 ст. 282.2 Кримінального кодексу РФ (участь у діяльності суспільного або релігійного об'єднання або іншої організації, щодо яких судом ухвалено та вступило в законну силу рішення про ліквідацію або заборону діяльності у зв'язку зі здійсненням екстремістської діяльності).

Нагадаємо, 2014 року, коли в Україні почалися бойові дії, Бахолдін брав участь в антивоєнних акціях у Москві. За участь у протестних акціях його затримували понад десять разів. Найвідомішою його акцією став перформанс "Путін — військовий злочинець" у день народження президента РФ 7 жовтня 2014 року.

З жовтня 2014-го по березень 2017 року він жив в Україні. За словами його товаришів, у березні 2017-го він виїхав до Росії, щоб відвідати батьків. У прикордонному селі в Брянській області був затриманий співробітниками Федеральної служби безпеки Росії.

10 березня 2017 року Бахолдіну висунули обвинувачення в "участі в екстремістських організаціях, заборонених судом". Адвокат Бахолдіна заявляла, що її підзахисного били, вимагаючи зізнатися у членстві в "Правому секторі". За версією російського слідства, Бахолдін воював у зоні АТО з 4 по 12 липня 2015-го.

ІА "Вголос": НОВИНИ