Російська влада влаштувала тестування екстрених систем оповіщення. На телебаченні такий тест відбувся в ніч на 14 липня, а вранці в середу, 20 липня, сирени зазвучать на вулицях столиці москви.

На офіційному сайті московського міського голови заявляється, що з 10:40 до 12:00 послідовно у всіх районах російської столиці включатимуться сирени оповіщення та гучномовці з повідомленням «Увага всім!». Влада стверджує, що це – щорічна планова перевірка.

У 2021 році вона проводилася в жовтні під час Всеросійського штабного тренування з цивільної оборони.

«Сигнали триватимуть не більше хвилини. Повідомлення також надійдуть в ефір теле- та радіоканалів. Заставку з текстом »Увага всім! Проводиться перевірка готовності системи оповіщення населення!« озвучить диктор», – йдеться на сайті міської влади.

Перевірка цієї системи на російському телебаченні вже була. Її провели посеред ночі (о 3:30 четверга, 14 липня) на всіх каналах.

У мерії Москви сказано, що такі дії необхідні, щоб «відпрацювати своєчасне інформування мешканців, а також дії екстрених та оперативних служб міста у разі виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі природного та техногенного характеру».

Як писав «Вголос», внаслідок російських обстрілів 17 та 18 липня у Харківській області загинуло двоє та постраждали троє мирних мешканців.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ