Їжа з великим вмістом вуглеводів може викликати більш важкий перебіг коронавірусу.
Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.
Ляшко пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування.
За його словами, потрібно якомога менше вживати вуглеводів, особливо солодощі, оскільки вони згущують кров.
Санлікар зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів, тому багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають в групі ризику.
Він також зауважив, якщо інфікована особа буде провокувати згущення крові, то ризики ускладнень підвищаться.
«Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг недуги», – додав Ляшко.Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D.
Читайте більше цікавих новин Вголосу:
- Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відреагував на рішення деяких міст не вводити карантин вихідного дня.
- Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року.
- Лікарка назвала основні чинники, від яких залежить перебіг COVID-19.
- Легкий перебіг COVID-19: у МОЗ назвали головні симптоми.
- Під час карантину вихідного дня роботу салонів краси та ринків буде заборонено.
ІА "Вголос": НОВИНИ