Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає «УНН».

Лагард заявила, що 2014 рік був «дуже продуктивним для G20». Вона також привітала австралійську владу, зокрема, прем'єр-міністра Австралії Тоні Абботта, з проведенням саміту.

«Рішучі політичні дії усіх стануть ключем до створення сильного, стійкого, збалансованого та всеосяжного зростання, до створення  необхідних нових робочих місць», – зазначила Лагард.

«Я вітаю рішення членів G20 щодо реалізації стратегії зростання, що за нашими розрахунками підніме їх колективне ВВП щонайменше на 2,1 відсотка до 2018 року. Це похвальні зусилля, що принесуть істотну користь глобальній економіці. Реалізація цього тепер має вирішальне значення, що відбудеться з сильною системою підзвітності для моніторингу прогресу, що підтримує МВФ», – додала вона.

Також К.Лагард високо оцінила увагу учасників саміту до посилення торговельної системи.

«Торгівля э життєво важливим компонентом глобального політичного порядку денного, і тут є величезний потенціал для отримання вигоди шляхом подальшої інтеграції», – зауважила вона.

Керівник МВФ також привітала й рішення щодо зняття бар'єрів для жінок на ринку праці, що «не тільки дозволить 100 млн жінок отримати роботу, але також значно посилить глобальне зростання, скоротить бідність і нерівність».

Вона відзначила, що G20 також підтримує зусилля МВФ, працюючи з усіма партнерами і донорами, над збільшенням підтримки країнам, які найбільш постраждали від Еболи.

ІА "Вголос": НОВИНИ