Органами Національної поліції зареєстровано понад 6 тисяч кримінальних проваджень, пов’язаних з вчиненням російськими окупаційними військами злочинів.

Також силами Національної поліції затримано 640 диверсантів.

Загалом це близько 95% кримінальних проваджень, зареєстрованих на національному рівні, щоб у майбутньому притягнути російське військово-політичне керівництво до відповідальності за вчинені злочини на території України.

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

Щоб у недалекому майбутньому притягнути РФ та російське військово-політичне керівництво до відповідальності за вчинені злочини на території України, потрібно максимально використовувати всі можливості, які надає національна юрисдикція, зокрема органи правосуддя України, активно співпрацювати з прокурором міжнародного кримінального суду.

 

«Крім того, триває робота з протидії диверсійно-розвідувальним групам. Силами Національної поліції затримано 640 диверсантів, які складалися попередньо в 98 ДРГ. Більшість з них передана для подальшого розслідування до органів СБУ, відповідно до норм підслідності», - зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ України.

 

Нагадаємо, на Луганщині подружжя волонтерів потрапило від ворожий обстріл. Чоловік загинув.

ІА "Вголос": НОВИНИ