"Всі підрозділи Національної поліції і Національної гвардії будуть перебувати в стані підвищеної готовності до завершення святкувань. Створено додатковий оперативний резерв, який буде залучений у разі виникнення позаштатних ситуацій", - повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк на каналі «112 Україна».

За його словами, правоохоронні органи під час проведення масових заходів за будь-яких обставин перебувають у стані підвищеної готовності.

Радник міністра підкреслив, що такі заходи при великому скупченні людей можуть нести загрозу провокацій, диверсій і терористичних актів.

"Завтра планується дві ходи, буде залучено багато людей, там, де може йти мова про декілька тисяч і ми все зробимо, щоб усі святкування пройшли спокійно", - сказав Шкіряк.

Нагадаємо, на 14 жовтня приходиться одночасно три свята – День Козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці та День захисника України.

Святковий день почнеться з молебня. У Києві буде центральний молебень за участю керівництва держави в Софії Київській.

Далі на Майдані будуть давати присягу ліцеїстів Київського військового ліцею імені Богуна. На подію запрошені батьки військових.

Після цього президент Петро Порошенко відкриє виставку військової техніки, яка триватиме три вихідних дні.

З 12:00 розпочнеться святковий концерт військових духових оркестрів. Потім буде проходити концерт патріотичної пісні.

О 21:00 розпочнеться концерт рок-гурту KozakSystem за участю військових музикантів, хору, солістів Галини і Лесі Тельнюк.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ