Єдина перевага, яку має Росія на війні проти України, - артилерія. Тому Німеччина та інші країни Заходу повинні прискорити надання Україні тяжкого озброєння.

 

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє видання Bild.

«У них є перевага в артилерії, і вони використовують її повною мірою, але це їхня єдина перевага. Якщо ми придбаємо розумну кількість важкої зброї та сучасних артилерійських систем, ми зможемо переламати перебіг подій на свою користь», - заявив міністр.

Кулеба пояснив, що сьогодні Україна потребує реактивних систем залпового вогню та 155-міліметрових артилерійських систем, оскільки в української армії закінчуються боєприпаси радянських калібрів. Проте, як додав він, запаси боєприпасів НАТО швидко збільшуються.

«Кожна одиниця зміцнює нас та дозволяє наблизитися до того дня, коли ми відстоїмо мир для себе та всієї Європи», - наголосив глава української дипломатії.

Нагадаємо, сьогодні, 24 червня, на одному з напрямків, військовослужбовцем підрозділу протиповітряної оборони 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України був успішно збитий штурмовик орків Су-25 “Грач”.

Зазначимо, окупанти намагаються створити умови для переходу у наступ на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

ІА "Вголос": НОВИНИ