Україна не може втратити безвізовий режим з Євросоюзом. Жодних офіційних сигналів від Європейської комісії не надходило.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, інформує УНІАН.

Ніколенко наголосив, що наразі немає і бути не може жодних причин, через які Україна б втратила безвіз із ЄС.

У четвертій доповіді Європейська комісія дала позитивну оцінку дотримання Україною критеріїв безвізового режиму. Також нашій державі надали певні рекомендації – вдосконалити антикорупційне законодавство та покращити управління міграційними процесами.

Україні працює над рекомендаціями Єврокомісії та вже завершує підготовку доповіді про виконання умов візової лібералізації. Функціонування безвізу відбувається на належному рівні.

Варто зазначити, що нещодавно «Радіо Свобода» оприлюднила інформацію про те, що Україна, Грузія та Молдова є можуть втратити безвіз. Причина – незадовільні оцінки щодо роботи візового режиму від Бельгії, Італії, Австрії, Словаччини, Чехії та Німеччини.

Як писав «Вголос», Кабінет міністрів України звільнив Максима Соколюка з посади голови Державної міграційної служби. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду.

Нагадаємо, в Україні оновили перелік ліків, плату за які відшкодовує держава. Оновлений реєстр буде діяти з 1 жовтня 2021 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ