Азербайджан заявив про проведення «вимушеної контртерористичої операції» у Нагірному Карабасі силами Служби держбезпеки країни.

Про це повідомили у Міноборони Азербайджану.

Як зазначає азербайджанська сторона, після підписання 10 листопада угоди про припинення вогню між Азербайджаном та Вірменією, у лісах північний захід від селища Гадрут залишилися збройні формування Вірменії, які повинні були виведені на територію Вірменії.

У Баку зазначили, що було створено всі умови для виведення вірменських військових, але натомість, вірменські військові звели бойові позиції і влаштували низку диверсій проти азербайджанських військових та мирних жителів регіону. У результаті дій вірменських збройних формувань, було вбито чотирьох і поранено двох військових Азербайджану, а також поранено одного цивільного.

У відповідь, Азербайджан був змушений провести контртерористичну операцію і селі, підкреслили у Міноборони Азербайджану, додавши, що Баку тісно співпрацює з російськими миротворцями для забезпечення миру в регіоні.

У відповідь на дії Азербайджану, вірменський президент Армен Саркісян попросив скликати позачергове засідання парламенту Вірменії для обговорення ситуації.

Читайте більше новин Вголосу за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ