У наймолодшого українського військовополоненого моряка Андрія Ейдера повторно взяли аналіз крові. В його епікризі зазначається, що моряк хворий на гепатит В.

Про це інформує адвокат Oлександра Маркова у соцмережі Facebоok.

«Далі просто цитата: »Anti-HCV - позитивний від 20.11.2018, HBsAg - позитивний від 20.11.2018«», - йдеться у дописі Маркової.

Дивним є те, що довідка датується 20 листопада, а в полон моряки потрапили 25 листопада. Раніше на засідання суду слідчі надавали довідку про стан здоров'я Андрія, де нічого не згадувалось про гепатит В.

Маркова повідомила, що під час перебування в лікарні СІЗО «Матроська тиша» хлопцеві нічого не казали про його хворобу. А до СІЗО «Лефортово» Ейдера виписували із довідкою «Хворий виписується у задовільному стані».

Мачуха Андрія Євгенія Ейдер також підтвердила інформацію про хворобу пасинка та додала, що у нього повторно взяли аналіз крові.

Нагадаємо, що всі захоплені російськими військовими на Азовському морі українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Також Лефортівський суд Москви проводить засідання щодо продовження арешту українським морякам у закритому режимі.

15 січня затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення у  суді Москви.

1 лютого російські слідчі допитали чотирьох українських моряків.

Пізніше з'явилась інформація, що військовополоненого моряка Андрія Ейдера могли заразити в СІЗО важкою хворобою

ІА "Вголос": НОВИНИ